Duurzame cadeaus

Bewust Kiezen voor duurzaam.

Dagelijks bereiken ons alarmerende berichten over het milieu. Dat kan een machteloos gevoel geven en veel mensen vragen zich dan ook af wat ze kunnen doen. Door te kiezen voor biologisch en duurzaam lever je alvast een bijdrage aan een milieuvriendelijkere wereld.

In alle segmenten zijn er mogelijkheden om voor biologisch en duurzamer te kiezen.
Biologisch producten zijn natuurlijk zonder toevoeging van chemische stoffen en komen alleen maar onze gezondheid ten goede.
Duurzame producten zorgen voor een vermindering van consumptie, een mooi gegeven om onze wereld groener te maken. 

Bepaalde periodes van het jaar zijn uitermate geschikt om nog net wat groener, duurzamer te denken:

"A Green Christmas is de nieuwe White Christmas - alleen voorspelbaarder, haalbaarder en beter voor u en het milieu.

De kerstvakantie is ongetwijfeld een periode van feestelijkheden, familie en delen, maar er is ook een heleboel onnodige verspilling en negatieve milieu-impact, die vaak onopgemerkt blijft.

6 manieren om een ​​groenere kerst hebben - 

Hoeveel overtollig afval wordt gegenereerd met Kerstmis?
Huishoudens gooien in de feestdagen hopen bordjes voedsel weg
Huishoudens produceren nog meer afval per week dan normaal.

Als elk gezin in Europa drie cadeautjes zou verpakken met herbruikbare materialen, zou het genoeg papier besparen om 45.000 voetbalvelden te dekken.
Echte kerstbomen worden weggegooid in plaats van gerecycleerd.

Waarom een ​​groenere kerst beter voor u is:

Het is niet alleen een kwestie ethiek, hoewel dat belangrijk is. Door milieuvriendelijke gewoonten te creëren en positieve veranderingen aan te brengen, kunt u uw welzijn en eigenwaarde verbeteren en u tegelijkertijd geld besparen. De overgang naar groen is eenvoudiger dan je denkt. De sleutel is om kleine veranderingen en overwegingen in uw normale routine op te nemen - denk na over de items die u koopt, hoe u ze gebruikt en hoe ze worden verwijderd.

Hieronder staan ​​6 eenvoudige manieren om je kerst dit jaar veel groener te maken.

6 manieren om uw kerst dit jaar milieuvriendelijker te maken

 
1. Koop een echte kerstboom

Een echte boom kopen bij een lokale, duurzame teler is de beste manier om uw impact op het milieu te minimaliseren. Zorg ervoor dat het Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd is, zodat u weet dat het van een verantwoord beheerde boerderij is. Als het een kleine, lokale teler is zonder FSC-certificering, vraag dan of hun voorraad duurzaam wordt beheerd. Nog beter, koop een boom die door de Soil Association als biologisch en pesticidevrij is gecertificeerd.

Kunstbomen zijn herbruikbaar, maar dit maakt het niet duurzaam. Om uw impact op het milieu te verminderen, moet u tot 20 jaar dezelfde boom gebruiken. Bovendien is de enige eindoptie voor PVC-bomen het storten van afval.

Zorg er na Kerstmis voor dat je je boom recycleert. In tegenstelling tot nepbomen zijn echte bomen 100% recycleerbaar en biologisch afbreekbaar. Je kunt je boom afbreken en in je tuin gebruiken of naar je plaatselijke recycleringscentrum brengen, waar hij zal worden gebruikt om parken en paden te bedekken of versnipperd en vermalen om te worden gebruikt als compost om de bomen van volgend jaar te helpen.


2. Kies voor biologisch, los voedsel

en verminder de hoeveelheid afval.
Volgens de Soil Association is voedselkeuze een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om uw ecologische voetafdruk te verminderen.

Als je van plan bent om vlees te eten tijdens de kerstperiode, probeer het dan biologisch en vrije uitloop te maken - gecertificeerd vlees is volledig traceerbaar van boerderij tot vork. Vergezel dit met biologische groenten die licht zijn op de verpakking of, nog beter, los zonder verpakking.

We weten dat Kerstmis een heerlijke tijd kan zijn. Plan waar mogelijk om verspilling te minimaliseren, maar als je nog restjes hebt, transformeer deze dan in nieuwe recepten of deel ze met iemand in nood. Als je nog steeds overhoudt, gooi het dan niet gewoon in de zwarte prullenbak - doe het in je composter.

 
3. Maximaliseer de efficiëntie van uw huis om energie te besparen


Er zijn een paar echte quick wins die u kunt implementeren om energieverbruik te besparen en uw factuur te verlagen.

Als u uw thermostaat met slechts 1 ° C verlaagt, kunnen uw verwarmingskosten tot 10% per jaar dalen.

Vergelijk dit met het alleen vullen van de waterkoker tot de vereiste hoeveelheid (besparing van 1200 GWh / j), altijd de eco-instelling op uw vaatwasser gebruiken (1130 GWh / j) en het uitschakelen van lichten wanneer niet in gebruik (2100 GWh / j).

Andere tips voor energie-efficiëntie:

Houd de warmte binnen en koud buiten door alle ramen en deuren tochtvrij te maken
Gebruik volle ladingen bij gebruik van de wasmachine, vaatwasser of wasdroger - één volle lading verbruikt minder energie dan twee halve ladingen
Verlaag de watertemperatuur van uw boilerthermostaat tot 60 ° C.


4. Schakel over naar LED-kerstverlichting

LED-kerstverlichting LED-lampen verbruiken meestal 25 tot 80% minder energie dan traditionele gloeilampen. Als het gaat om je kerstlichtjes, zijn de meeste moderne sets nu LED's. Ze zijn in populariteit gegroeid vanwege hun minimale elektriciteitsverbruik en omdat ze weinig warmte produceren, wat betekent dat ze perfect zijn om rond je boom te wikkelen.

Hoewel ze misschien wat meer kosten, gaat een normale LED-lamp voor huishoudelijk gebruik 10 keer langer mee en bespaart u ongeveer € 40 gedurende de levensduur van de lamp - dit maal het aantal lampen en dit is best besparing!

Probeer voor uw buitenverlichting kerstverlichting op zonne-energie met een timer om te voorkomen dat u onnodige elektriciteit verspilt. Binnenshuis verhoog je de gezelligheidsfactor door je kerstverlichting aan te zetten, de hoofdverlichting uit te schakelen.

 

5. Koop 'groene' geschenken 

De kurkproducten van Ecovibe  bv.. voldoen aan alle criteria om als duurzaam  bestempeld te kunnen worden.

Koop je bij Ecovibe ga je voor duurzaam, op zoek naar een leuk cadeau, hier koop je duurzame cadeaus


 
6. Gebruik recycleerbare geschenkverpakking en kaarten 


Probeer gerecycleerd inpakpapier of bruin kraftpapier te kopen voor een groenere aanpak - vergeet niet te letten op het FSC-label. U kunt ook gebruikte kranten sparen en goed gebruiken. Als je een cadeauzakje gebruikt, gebruik je die die je in huis hebt en bewaar deze die je deze kerst ontvangt. Zorg ervoor dat alle papieren verpakkingen op uw cadeaus worden gerecycleerd - 


Je kerst hoeft geen verspilling te zijn. Met deze zes eenvoudige tips hoef je alleen maar een kleine overweging en een paar kleine veranderingen te maken en ben je dit jaar op weg naar groene, duurzame, feel-good kerst.

 

 

Gratis verzending bij Ecovibe

Wij verzenden alle bestellingen gratis naar alle landen in Europa.
Landen buiten Europa op aanvraag.

 

 

 


Ouder bericht Nieuwer bericht