handgemaakt cadeau

Handgemaakt cadeau, uit Portugal

Alle producten uit de webshop van Ecovibe zijn handgemaakt in Portugal. De producten zijn gemaakt van 100% natuurlijk, kwalitatieve kurk.

Kurk is een product ontgonnen van de kurkeik, de boom ondervindt geen schade van deze ontginning. De kurkeik is een sterke ontrekker van co2 en om de 9 jaar zorgt deze boom voor een voldoende dikke kurklaag waar dan mooie ecologische producten mee worden gemaakt.

De handgemaakt producten van ecovibe zijn klassevolle, ecologische, vegan prodcuten zoals handtassen, portemonnees, speelblokken  en vele andere mode-accessoires.

Bent u op zoek naar een handgemaakt en uniek cadeau voor een geliefde of voor jezelf met een kurkproduct uit de collectie van Ecovibe zal je verrassen.

 

Kurk is een product met veel kwaliteiten:

DRIJFVERMOGEN
Lichtgewicht: vanwege het feit dat meer dan 50% van het celvolume van een kurkstuk uit lucht bestaat, is kurk een van de lichtste vaste stoffen, met een soortelijk gewicht van 0,25.

SAMENDRUKBAARHEID
Een kubieke centimeter kurk kan aan de grootste druk weerstaan  zonder te breken, en behoudt 90% van zijn oorspronkelijke vorm nadat de druk is opgeheven. Minder of meer normale druktoename keert terug naar de oorspronkelijke vorm van 97% tot 100%.

VEERKRACHT
Omdat zware druk de kleine luchtcellen niet afbreekt of vernietigt, maar de lucht in de cellen comprimeert, begint de kurk terug te veren wanneer de druk wordt verwijderd. Een rol of vel composietkurk kan in de ene richting worden samengedrukt zonder de afmetingen in de andere richting te verliezen. Dit is van groot belang voor veel toepassingen van samenstellingskurk.

WEERSTAND TEGEN VOCHT EN VLOEISTOF PENETRATIE
Hoewel kurk niet volledig ongevoelig is voor vochtpenetratie, geeft de cellulaire structuur het een hoge weerstand tegen penetratie door water, dat met de toevoeging van het juiste bindmiddel kan worden bewezen.

FRICTIONELE KWALITEIT
Kurk is een zeer wrijvend materiaal, zowel in zijn natuurlijke vorm als in kurksamenstelling. Zelfs wanneer nat of bedekt met olie of vet, behoudt kurk deze kwaliteit die die van leer, rubber en vele andere producten overtreft die worden gebruikt voor antislipdoeleinden.

LAGE THERMISCHE GELEIDING
Naast een vacuüm verdeelt een "dode" luchtruimte minutieus een van de meest efficiënte niet-geleiders van warmte. De celconstructie van kurk biedt deze eigenschap waarvoor kurk zo beroemd is.

VERMOGEN OM TRILLINGEN TE absorberen
kurk, met zijn 200 miljoen luchtcellen per kubieke inch; waarvan 50% lucht is, fungeert in wezen als een "luchtkussen", dat trillingen en directe schokken absorbeert.

STABILITEIT
Kurk is een taaie, duurzame substantie met opmerkelijk vermogen om zijn oorspronkelijke eigenschappen te behouden waar aanbevolen. De hoge mate van stabiliteit onder wisselende omstandigheden is van cruciaal belang voor het voortdurende succes en gebruik van kurk in de wereld van vandaag


Ouder bericht