Waarom producten van kurk?

duurzaam cadeau eco ecologisch cadeau kurk

Waarom is er op internationaal niveau een enorme hausse van kurk als alternatief voor de ontwikkeling van verschillende producten, van mode tot meubels, tot de bouw?

Waarom begint NASA kurkbescherming te gebruiken op hun spaceshuttles? Waarom wordt kurk momenteel gebruikt in coatings en vloeren voor huizen en zelfs bij het maken van wastafels? Waarom wordt de president van de Verenigde Staten een stropdas van kurk aangeboden bij één van zijn diplomatieke missies en ook aan de first-lady een tas in deze rijke grondstof?

Het antwoord is simpel: kurk is een materiaal dat 100 % natuurlijk biologisch afbreekbaar is, dat wil zeggen volledig milieuvriendelijk is. De manier waarop we nu naar de wereld kijken wordt meer en meer één met een blik voor respect voor de natuur, met het begrip dat het anders moet en deze verandering is nodig vanwege de toenemende hogere niveaus van vervuiling.

Kurk zal een sleutelelement zijn in deze verschuiving. De belangrijkste eigenschappen van het product zijn elastisch, waterbestendig en brandwerend, kurk staat bekend als een materiaal met een enorm potentieel van multifunctioneel gebruik in verschillende soorten producten. Naast dit enorme scala aan functies heeft kurk het voordeel dat het een materiaal is dat in staat is om unieke, esthetische en elegante eigenschappen toe te kennen aan de producten welke in kurk gemaakt worden. De productie van kurkontwerpen zijn in veel gevallen door ontwerpers en architecten wereldwijd sterk overgenomen.

Om bij te dragen aan een schonere, meer duurzame wereld, op zoek naar groene alternatieven, is kurk er zeker één.


Nieuwer bericht